Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

10 CC Graham Gouldman ‘ A Hearth Full of Songs’

woensdag, 6 februari, 2019 - 20:30 - 22:30

De Britse singer-songwriter Graham Gouldman – bandlid van het wereldberoemde 10cc – creëerde samen met muzikale collega’s de intieme muziekvoorstelling Heart Full of Songs. In deze intieme voorstelling ervaar je Gouldman’s belangrijkste hits in de vorm waarin hij ze het liefste speelt: simpel en akoestisch.

Heart Full of Songs werd zo populair dat Goulman er in 2013 op mee tournee ging. Ook vandaag de dag is deze bijzondere muziekvoorstelling nog steeds succesvol. Zijn status als legendarische songwriter werd in 2014 bevestigd met een plek in de Songwriter’s Hall of Fame. Iconische songwriters, zoals Bob Dylan en Burt Bacharach, gingen hem voor.

Graham Gouldman is vooral bekend als medeoprichter van 10cc, met wie hij evergreens scoorde als I’m Not In Love en Dreadlock Holiday. Minder bekend is dat hij ook voor andere artiesten wereldberoemde hits schreef. No Milk Today (Herman’s Hermits), Tallyman (Jeff Beck) en Busstop (The Hollies); stuk voor stuk komen ze uit de pen van Gouldman. Zes jaar geleden begon hij als voorprogramma van 10cc onder de naam Heart Full Of Songs een selectie uit zijn rijke catalogus live uit te voeren. De reacties op deze akoestische optredens waren zo overweldigend, dat de groep nu op eigen benen langs de zalen trekt. De bandnaam is afgeleid van The Yardbirds-hit Heart Full of Soul. Inderdaad, ook dat nummer is aan de geest van Gouldman ontsproten.

Gegevens

Datum:
woensdag, 6 februari, 2019
Tijd:
20:30 - 22:30
Evenement Categorie:

Locatie

Lux Nijmegen
Nijmegen,
Website:
www.lux-nijmegen.nl