Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Douwe Eisinga & Wouter DeWit trio

zondag, 24 februari, 2019 - 16:00 - 18:30

€16,50

Prachtige neo klassieke muziek in de stijl van Nils Frahm, Joep Beving, Olafur Arnalds en Wim Mertens. Klassiek opgeleide componisten die met eigengemaakte composities komen!

In 2015 debuteerde Wouter Dewit met zijn zelf uitgebrachte pianoplaat ‘Everything you See’. Zijn tweede album ‘Still’ kwam tot leven in zijn woonkamer.

Wanneer een melodie in zijn vingers zit, neemt Wouter Dewit plaats achter zijn piano. Hij volgt zijn instinct, ook al staat er niks op papier. Zijn klassieke achtergrond (zijn grootvader was klassiek pianist en als kind volgde Wouter een strikt dieet van Bach) combineert hij met moderne klanken. Zijn inspirators Nils Frahm en de Griekse pianist Michel Bisceglia stimuleren hem opnieuw zijn hedendaagse en klassieke kleuren op te zoeken. Wouter Dewit wordt tijdens zijn concert bijgestaan door Tine Anthonis (cello) en Beatrijs De Klerck (viool).

Douwe Eisinga

Luisteren op de rand van de tijd. Zo schreef een Frans blog een paar jaar geleden over de muziek van Douwe Eisenga.
Als componist heeft hij een hoop hoeken en gaten van de wereld gezien, met premières van Chicago tot Moskou, van Yokohama tot New York. Samenwerkend met onderen David Mitchell (Cloud Atlas), Lavinia Meijer, Claudia Schreier en Boukje Schweigman (Wiek). Met de compositie For Mattia uit 2017 kroop hij voor het allereerst zelf in het openbaar achter de piano. Eerst alleen op video maar al gauw ook op het podium. In al zijn pianomuziek probeert hij een doolhof te maken waar je eigenlijk niet uit wil, zo goed toeven is het op de rand van de tijd.

In april komt het nieuwe album Pendulum Waves (werktitel) uit. bij TRPTK.

 

 

YouTube (For Mattia):
https://www.youtube.com/watch?v=YvITrbj2DsM

Gegevens

Datum:
zondag, 24 februari, 2019
Tijd:
16:00 - 18:30
Kosten:
€16,50
Evenement Categorie:

Locatie

Lux Nijmegen
Nijmegen,
Website:
www.lux-nijmegen.nl