Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Magda Mendes Oliveiras

zondag, 7 april, 2019 - 16:00 - 18:00

Magda Mendes wint Gouden Notenkraker! De Portugese zangeres Magda Mendes uit Rotterdam heeft de vakprijs de Gouden Notekraker 2018 gewonnen. Mendes kreeg meer stemmen van collega-muzikanten dan andere, bekende genomineerden zoals Waylon, Spinvis, De Jeugd van Tegenwoordig, Di-Rect, Ronnie Flex en André Hazes jr.

Magda Mendes, geboren en getogen in Lissabon, kwam tien jaar geleden naar Nederland om te studeren aan het Rotterdams conservatorium. Al snel gooide ze hoge ogen in ons land met de band Luzazul die Braziliaanse invloeden combineert met flamenco en fado. En met haar programma Silencio! de fado dwaalt door Rotterdam tourde ze met Ward Veenstra langs alle uithoeken van de havenstad om een kleine oase van stilte en saudade te brengen. Maar de weemoed naar haar geboorteland blijft onverminderd. In de zelfgeschreven liedjes van haar album Oliveiras verlaat ze Rotterdam en keert ze terug naar het platteland van Portugal, dat recentelijk nog geteisterd werd door diverse bosbranden. Een vergeten streek waarvan de geschiedenis in rook dreigt op te gaan.

In dit concert spelen Magda Mendes en Ward Veenstra met een blazerskwintet de liedjes die ze schreven voor het album en geven ze een stem aan verhalen die aan het vuur ontsnapt zijn. Verhalen over hoe Magda’s vader António Oliveira dezelfde wortels lijkt te hebben als de eeuwenoude olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven. Maar ook hoe Magda´s wortels aan haar trekken sinds zij haar geboortegrond heeft verlaten.

zang: Magda Mendes – gitaar: Ward Veenstra – percussie: Udo Demandt – fluit: Remko de Landmeter – klarinet: Bart de Kater – hobo en cor anglais: Maripepa Contreras Gámez – fagot: Daniel Garrido Iglesias – bastrombone: Max van den Brand

luister: https://youtu.be/fjCabYRKqWM

 

Gegevens

Datum:
zondag, 7 april, 2019
Tijd:
16:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Lux Nijmegen
Nijmegen,
Website:
www.lux-nijmegen.nl