Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Steve Forbert

zondag, 17 februari, 2019 - 16:00 - 18:00

€20

Na zijn debuut werd hij ‘de nieuwe Dylan’ genoemd. De in Mississippi geboren singer-songwriter bracht na zijn hit ‘Romeo’s Tune’ in 1979 veel tijd door in Nashville, waar hij zijn songwriting en performance skills verder verfijnde.

Op zijn 21e toog Mississippi-native Steve Forbert, net als zoveel jonge singer-songwriters, naar New York op zoek naar een platencontract en succes. Zijn debuutalbum uit 1978 Alive On Arrival leverde hem direct veel lof op in de media, vooral vanwege zijn catchy melodieën, lyrische stijl van spelen en zijn prettige, dromerige rauwe stem vol emotie.

Vergelijking met Bob Dylan

Sommige journalisten vergeleken Steve Forbert’s songs in die tijd met Bob Dylan en andere grote schrijvers. Rolling Stone schreef: “Now or then, you would have been hard pressed to find a debut effort that was simultaneously as fresh and accomplished as Alive on Arrival. It was like a great novel by a young author who somehow managed to split the difference between Mark Twain and J. D. Salinger.”

Een jaar later kwam Jackrabbit Slim uit. In een tijd dat de folkrock verdreven werd door de opkomst van de punk, leverde dit album Forbert’s grootste hit op: ‘Romeo’s Tune’.

Door de jaren heen bleef de muziek van Steve Forbert geliefd. Op bezoeken aan de UK na, was Forbert weinig op de Europese podia te zien. Tot 2016 was hij zelfs al 24 jaar niet meer in Nederland geweest. Dat hij ondanks zijn lange afwezigheid nog steeds door zijn fans op handen gedragen werd, bleek uit de warme ontvangst bij de drie Nederlandse shows die hij in dat jaar gaf.

Life in Folkrock

Oorspronkelijk stond de vervolgtour van Steve Forbert gepland in het voorjaar van 2018. Deze moest hij helaas afzeggen vanwege een pittige operatie en het herstel daarvan.

Maar Steve is gelukkig weer helemaal opgeknapt en komt begin 2019 terug naar Nederland. Maar niet voordat hij in september 2018 een nieuw album presenteert met de titel ‘The Magic Tree’ en het boek ‘Big City Cat: My Life in Folkrock’.

Gegevens

Datum:
zondag, 17 februari, 2019
Tijd:
16:00 - 18:00
Kosten:
€20
Evenement Categorie:

Locatie

Lux Nijmegen
Nijmegen,
Website:
www.lux-nijmegen.nl