Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

The Delines

zondag, 28 april, 2019 - 15:00 - 17:00

Ze speelden op Crossing Border festival en End Of the Road waar men hen de “unknown hit” van het festival noemde.

The Delines verrasten in 2014 met hun zeer goed ontvangen debuut album Colfax. De band werd gevormd na een tour van Richmond Fontaine waarbij Amy Boone de vrouwelijke vocalen voor haar rekening nam en die samenwerking met Willy Vlautin magisch mooi uitpakte waaruit The Delines geboren werden. Naast de prachtige melancholieke stem van Amy Boone die enigszins doet denken aan die van Nathalie Merchant is de steel gitaar een karakteristiek instrument in hun muziek. Hun debuut album en Europese tour sloegen in als een bom. Ze speelden o.a op Crossing Border festival en End Of the Road waar men hen de “unknown hit” van het festival noemde.
Oorspronkelijk stond een vervolgalbum van the Delines al veel eerder op de rol maar dat plan moest door een ernstig auto ongeluk van Amy uitgesteld worden. Willy Vlautin is inmiddels in Nederland ook als schrijver bekend, zijn laatste boek werd onlangs door DWDD uitgekozen als boek van de maand.

De Volkskrant: “En toch, ondanks alle misère, is The Imperial de mooiste plaat van de literaire countrysoulband uit Portland, Oregon. De liedjes gaan over personages van de zelfkant van de maatschappij, die ronddwalen in het smoezelige motel The Imperial. Vlautin schrijft zijn zinnen in klare taal, zonder opsmuk, en juist daarom komen de songs zo hard binnen.”

Gegevens

Datum:
zondag, 28 april, 2019
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Junushoff Wageningen
plantsoen 3
Wageningen, 6701 AS Nederland
Website:
www.junushoff.nl