Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

The Delines

donderdag, 2 mei, 2019 - 20:30 - 22:30

Evenement Navigatie

The Delines verrasten in 2014 met hun zeer goed ontvangen debuut album Colfax. Een plaat als een denkbeeldige roadtrip door de States, met een vergijlkbaar geluid als The Cowboy Junkies, of Mazzy Star met wat minder valium en een country twist.

The Delines werden gevormd na een tour van Richmond Fontaine waarbij Amy Boone (toen van de Texaanse band Damnations) de vrouwelijke vocalen voor haar rekening nam. De samenwerking met Willy Vlautin en enkele andere musici van Decemberists en Minus 5 beviel zo goed dat The Delines geboren waren. Naast de prachtige melancholieke stem van Amy Boone, die enigszins doet denken aan die van Nathalie Merchant, is de steelgitaar een karakteristiek instrument in hun muziek. Hun debuut album en Europese tour sloegen in als een bom, ze speelde o.a op Crossing Border festival en End Of the Road waar The Guardian hen de unknown hit van het festival noemde:

Every year, it seems, an unheralded band manages to blow the socks off, and this time its the Delines, formed by Richmond Fontaines Willy Vlautin. While he writes the songs country-soul set in the everyday, about families going wrong, relationships turning sour its the singing of Amy Boone, half bitter wisdom and half needless hope, that lifts them. Theyre a triumph.

Zanger/gitarist Willy Vlautin is ook bekend als succesvol auteur van 5 romans, waarvan Lean On Pete onlangs verfilmd werd, en ook in ’t Beest te zien zal zijn. Zijn laatste boek Laat Me Niet Vallen werd onlangs uitkozen als boek van de maand in DWDD. Net is hun nieuwe cd The Imperial en die krijgt hele goede recensies. De Volkskrant: “De muziek bij deze miniatuurtjes is prachtig en eindeloos melancholiek. De begeleiding volgt de verhalende sfeer, is zacht en wiegend, en de (steel)gitaren krijgen soms steun van warm koper en hier en daar een verdwaalde strijker. En toch komen in de vertellingen steeds kleine refreintjes bovendrijven, waardoor ze ook nog tussen de oren blijven steken. Een literair muziekpareltje.

Gegevens

Datum:
donderdag, 2 mei, 2019
Tijd:
20:30 - 22:30
Evenement Categorie:

Locatie

’t Beest Goes
Beestenmarkt 3
Goes, Nederland
Website:
www.'tbeest.nl