Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Van Wyck, support Sunshine Cleaners

zondag, 1 december, 2019 - 16:00 - 18:00

Met haar warme stem, sterke teksten en sfeervolle folk brengt de Amsterdamse singer-songwriter Christien Oele onder de naam VanWyck betoverende nummers over de grote thema’s van het leven.

VanWyck en brak vorig jaar door met haar debuutalbum ‘An Average Woman’. Die vertolkt ze op zo’n oprechte en persoonlijke wijze dat ze je direct in het hart weet te raken. In haar nieuwe programma neemt ze ons mee langs iconische heldinnen en alledaagse vrouwen die ploeteren en falen, langs dromen van mystieke eenwording en de ontnuchterende realiteit van elke dag. Haar nieuwe cd ‘Molten Rock’ komt uit op 15 november.

VOORPROGRAMMA – SUNSHINE CLEANERS
Voorafgaand aan het optreden van VanWyck verzorgen de Middelburgse Sunshine Cleaners een voorprogramma. De Sunshine Cleaners lieten zich inspireren door tien zogenaamde gevangenis gedichten van Dietrich Bonhoeffer. Bonhoeffer was een Duitse theoloog die tegen het bewind van Hitler was. Deze samenwerking met gastmuzikanten Broeder Dieleman, Gait Klein Kromhof en Wissem Ziadi heeft geresulteerd in het bijzondere album ‘Silent Voices’, compleet met Engelse teksten en Nederlandse vertalingen. Naast het album heeft het trio het speciale programma ‘Silent Voices’ samengesteld met een combinatie van hun eigen werk en aanverwante songs van anderen. Hierin leggen zij verbanden tussen het gedachtegoed van Bonhoeffer en een speciaal uitgezocht repertoire van murder ballads, crime songs en verhalende liedjes over soldaten die niet terugkeren van het front, onbeantwoorde liefde, gebroken harten, eenzaamheid, ouder worden, heimwee, dromen die nooit uitkomen en andere droefenis.

Gegevens

Datum:
zondag, 1 december, 2019
Tijd:
16:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Lux Nijmegen
Nijmegen,
Website:
www.lux-nijmegen.nl